Visszérkezelés vadgesztenyével és egyéb gyógynövénnyel

A visszér rengeteg kellemetlenséget okoz. Nemcsak esztétikai okok miatt szükséges megszabadulni minél előbb ettől a betegségtől, hiszen egészségügyi kockázatai is vannak. A visszérkezelés terén kecsegtető eredményeket értek el az elmúlt években. A kezelések otthon is elvégezhetőek és nem is drágák, így bárkinek lehetősége van megszabadulni a tünetektől. A kutatók felfedezték, hogy a vadgesztenye olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik a gyulladásokat. A kitágult és begyulladt vénák rengeteg veszélyt rejtenek. Könnyen kialakulhat egy mélyvénás trombózis, hiszen az érfalak elveszítik rugalmasságukat, így nem tudják a vért továbbpumpálni a szív felé.

A vénákban felgyűlt vérben pedig rögök alakulhatnak ki, amelyek ha elindulnak a véráramba, akkor tüdő vagy szívleállást is okozhatnak, de akár agyvérzéshez is vezethetnek. Az utóbbi években egyre több embert érintenek ezen megbetegedések, így a visszérkezelés kiemelten fontos. Főleg a középkorú nők vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, de más korosztályt is érinthet a probléma és a férfiak körében is egyre gyakoribb jelenség. A visszér gyakoriságának egyik oka a kényelmes életmód lehet. Az ülőmunka, valamint mozgás hiánya könnyen vezethet ilyen tünetek megjelenéséhez. Ezért a visszérkezelés egyik lehetséges módja az életmódváltás lehet. A rendszeres napi testmozgás segíthet megelőzni a problémát, sőt, a kezdeti szakaszokban még akár vissza is fordíthatja a folyamatot.

Ma már számos természetes gyógy-készítmény is a segítségünkre lehet a visszértágulatok elleni harcban. A visszérkezelés hatékony lehet a vadgesztenye kivonatot tartalmazó krémek segítségével. A vadgesztenye hatását már a népi gyógyászatban is ismerték. Ez lehetett az alapja annak a babonának, miszerint ha a zsebünkben hordunk néhány szem gesztenyét, akkor a betegségek elkerülnek minket. A kutatások is igazolták, hogy a vadgesztenye valóban tartalmaz egy Aescin nevű vegyületet, ami hatékonyan csökkenti a gyulladásos tüneteket. Így ennek felhasználásával több természetes kenőcsöt is előállítottak, amelyek segítségünkre lehetnek a visszérkezelés során.

Ezek a készítmények nemcsak vadgesztenyét tartalmaznak, hanem számos más gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással rendelkező növényi kivonatot is. Többek között aloe vera, eukaliptusz, kamilla, körömvirág és levendula került még a gyógyhatású készítményekbe. Így együttes erővel a visszérkezelés gyerekjátéknak tűnik. Természetesen orvosi vizsgálatra ettől még szükség lehet, hiszen az előrehaladott állapotban levő betegség esetén már csak a műtéti beavatkozás segíthet.