Tökéletes kerti világítás?

,

A kerti lámpák nem csak dekorációs elemek, amelyek lehetővé teszik a hosszú nyári esték szabadban töltését. A jól megtervezett kerti világításnak fontos használati funkciója is van, szürkület után megvilágítja az utat. A ház körüli kerti lámpák jelenléte növeli a biztonságérzetet.

Mit kell figyelembe venni a kerti lámpák kiválasztásakor, hogy a világítás betöltse szerepét és egyben dekoráció is legyen?

Led kerti lámpa vagy napelemes kültéri lámpa?

A legnépszerűbb kerti lámpák: a napelemes kültéri lámpák és a led kerti lámpák. Ha gazdaságos megoldást szeretnénk, akkor érdemes az előbbit választani.

A napelemes kültéri lámpa  a legolcsóbb megoldás, amelyet otthonunk kerti világításának tervezésekor választhatunk. Az ilyen típusú lámpák nem igényelnek elektromos csatlakozást, mivel napközben elnyelik a napenergiát, és akkumulátorokban tárolják. Ennek köszönhetően a napelemes kültéri lámpák önellátóak, és csak a vásárlással járó költséget kell állnunk.

Különösen dekoratívak a fénygömbökre emlékeztető napelemes kültéri lámpák, ráadásul ideális megoldást jelentenek kis területre vagy a bekötőút megvilágítására. A hagyományos lámpákhoz képest nagyon lágy, meleg fényt adnak.