Nyugdíjkalkulátor 2018: kiszámolhatod a saját nyugdíjadat

Ezzel a nyugdíjkalkulátorral három kattintás alatt kiszámolhatod, hogy mennyi nyugdíjra számíthatsz a jövőben. A kalkulátor hatalmas segítséget jelent, hiszen itt nem szükséges megadni az elmúlt 20 esztendő béradatait, anélkül is boldogul a kalkulátor. A nyugdijbiztositas.com alapítói 7 éve foglalkoznak a nyugdíj kérdéssel és ez alatt az idő alatt igen nagy tapasztalatra tettek szert. Havonta mintegy 600-800 embernek nyújtanak segítséget nyugdíj kérdésekben, így hozzájuk bátran fordulhatunk, ha kérdések merülnének fel bennünk. Talán még sokan fel sem fogták, hogy öngondoskodás nélkül a nyugdíjas években mindenkire nélkülözés vár! A mostani fizetésünk töredékéből kell majd megélni nyugdíjas éveinkben, ami valljuk be szinte még a rezsire sem lesz elegendő. Ha már megszoktunk egy életszínvonalat, akkor nagyon nehéz lesz átállni egy sokkal rosszabb megélhetésre. Az autót ugyan úgy fent szeretnénk tartani, szeretnénk majd utazgatni, ahogy eddig is tettük, fizetnünk kell továbbra is a jelzáloghitelt.

Az állami nyugdíjszámítás úgy történik, hogy megállapítanak egy nettó életpálya átlagkeresetet arra az időszakra, amikor dolgoztunk. Ezt az összeget arányosítják azokkal az évekkel, amikor ténylegesen dolgoztunk és így kapják meg a várható nyugdíj összegét. Az ONYF oldalán nyugdíjkalkulátor is megtalálható, amely pontosan így számol. Az ONYF azonban csak 1988. január 1-től vizsgálja a bér jellegű jövedelmeket. Az életpálya nettó 100%-ához összesen 50 év jogosultsági idővel kell rendelkezni, ami azért nem kevés! 2015-ben havonta 28 500 Ft volt a nyugdíjminimum, amit ha napokra leosztunk, 950 Ft jön ki, azaz egy napra nyugdíjasként ennyi költőpénzzel lehet majd számolni. Az ONYF kalkulátora számtalan kérdést tesz fel, amelyek között olyan is akadhat, amire egyáltalán nem tudjuk a választ.

A nyugdijbiztositas.com kalkulátora azonban könnyedén segíthet a nyugdíj kiszámításában. Az oldal nyugdíjkalkulátora sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint más nyugdíjkalkulátorok. nem szükséges tudni az elmúlt évek munkabéreit, csak két adatot kell megadni a számításhoz. A jelenlegi nettó munkabért és az életkort. A kalkulátor a KSH adatait használva visszamenőleg kiszámolja az átlagos nettó munkabért, varizálja és más változókat is figyelembe véve kalkulál. A kalkulátor 5-10 százalékos tévedési aránnyal dolgozik, ezt bele kell kalkulálni a kapott eredménybe.