Mitől lettek ilyen népszerűek az elektromos ágvágók?

Az igényes kertet kialakítani kívánók nem pusztán a gyepre és annak állapotára figyelnek, hanem a fák is kiemelt szerepet töltenek be számukra. Ahhoz azonban, hogy a szanaszét növő ágak ne jelentsenek problémát, a metszés feladatát időről-időre el kell végezni. De mi a helyzet akkor, ha vastagabb ágakról van szó? A kézi ágvágó és a létrával ügyetlenkedés már a múlté, hiszen teleszkópos nyéllel és különféle meghajtással rendelkező típusok is széles választékban elérhetőek manapság.

 

Az aktív kertgondozók bizonyára jól ismerik a végeláthatatlan nyújtózkodást a létra tetejéről, és a kézi ágvágókkal járó vízhólyagokat. A hatékony, gyors és kényelmes munkavégzés immáron csak azon múlik, hogy milyen eszközt választunk hozzá. Ugyan másodkézből is beszerezhetjük a szükséges ágvágót, de a legjobb az, ha újonnan vásárolunk. Így a kezdetektől saját magunk használjuk majd azt, és nem fordulhat elő, hogy egy rosszul karbantartott, selejtes darab landol nálunk.

 

Az elektromos ágvágók minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Esetükben egyszerű felépítéssel és könnyű kezelhetőséggel találkozhatunk, ráadásul az üzemanyaggal sem kell bajlódni. Bár a fűrész részhez a megfelelő kenés érdekében az olaj itt is szükséges, de egyébként elfelejthetjük a benzinmotoros ágvágók hátulütőit. Ez utóbbiak általában nehezek, hangosak, és szaguk sem a legkellemesebb használat közben. Hatékonyságukhoz kétség sem férhet, viszont a hálózatról üzemeltethető eszközök kétségkívül vezetik a kedveltségi listát.

Nem csoda, hogy ilyen közkedveltek lettek ezek a kerti szerszámok. A 200 és 280 cm közötti tartományban állítható teleszkópos nyél lehetővé teszi, hogy a korona legmagasabban fekvő részeit is gond nélkül el lehessen érni, ráadásul a létrával való bajlódás nélkül. Az ilyen szerszámok 750 W teljesítményű elektromos motorral működnek, a megbízható minőséget képviselő lánc és láncvezető pedig akár a vastagabb ágakkal is könnyedén elbánnak.

 

Az eszköz biztonságos üzemelését olyan elemek teszik lehetővé, mint a láncfék, vagy például a beépített, vezeték feszülést megakadályozó fül. Az elektromos ágvágó lánc és láncvezető nélkül mindössze három kiló környékén van, ami jelentős pozitívum mellette. Az állítható vágórész tovább könnyíti a munkavégzést, s így hamarabb végezhet teendőivel, mint azt gondolná.