Mit nyújthat egy ügyvéd?

Előfordul – főként a gazdasági bűncselekmények elkövetői között – hogy az elkövető nincs tisztában vele, hogy mit tehet meg jogszerűen, és mi az, amiért már felelősségre vonható. Nem ritka, hogy valaki csak utólag szembesül vele, hogy egy bizonyos cselekedete bűncselekmény. Ügyvéd segítségét ne csak akkor vegye igénybe, ha tudatosan sértett törvényt, és tisztában van a bűnösségével, hanem akkor is, amikor hisz az ártatlanságában.

Ha bűncselekmény elkövetésével vádolják meg Önt vagy egy hozzátartozóját, akkor még az első vallomástétel előtt keressen meg egy tapasztalt védőügyvédet és konzultáljon vele. Ilyenkor higgadt és ésszerű döntések meghozatalára van szüksége, és egy szakszerű védekezési stratégia kialakítására. Ezt egy jogban jártas védőügyvéd segítségével teheti meg a legkönnyebben, míg egy elhamarkodott vallomással ronthat a helyzetén.

A vád megalapozottságának függvényében az is lehetséges, hogy enyhítik vagy ejtik a vádat, esetleg a kár megtérítésével rendezheti a helyzetét, de a bűncselekmény jellegétől függően az is előfordulhat, hogy több éves szabadságvesztés jár a tette miatt.

A Vidákovics Ügyvédi Iroda munkatársai ezért tanácsolják mindenkinek, hogy egy tapasztalt, büntetőügyekben jártas ügyvéd segítségével készüljön fel a vallomástételre, akivel őszintén megbeszélheti az esetét, aki képviseli a hatóságok előtt, aki maximálisan érvényesíti a jogait. Ha bűncselekmény elkövetésével vádolták meg, akkor nem elég az interneten tájékozódni. Személyes konzultációra van szükség. A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján megtudhatja, hogy mi az, amit egy ügyvéd nyújthat, mi az, amit Ön elvárhat tőle.