Milyen színű legyen a szakácskabát?

Minden szakma megköveteli az egyedi megjelenést. Ugyanez a helyzet a konyhában, ahol kifejezetten ügyelni kell arra, hogy semmilyen szennyeződés ne kerüljön az ételbe. Az ideális szakácskabát több tulajdonsággal kell rendelkezzen egyszerre. Az egyik legfontosabb elem, hogy kényelmes legyen. Mivel a legtöbb konyhában nagy szokott lenni a pörgés, úgy a szakácsot nem akadályozhatja a kényelmetlen vagy szoros kabátja a mozgásban. A következő szempont, hogy könnyed legyen, hiszen hatalmas hőségben kell dolgozni. Továbbá, a szakácskabát lehet rövid, esetleg hosszú ujjú. Meglehet, hogy az utóbbi valamivel melegebb, azonban az égési sérüléseket is meggátolja. A kétsoros gombolás alatt pedig dupla szövetréteget lehet felfedezni, ami tovább védi a viselőjét az esetleges balesetektől. Általában két színben kapható, fekete és fehér. A fehér szakácskabáthoz a tisztaságot kapcsolják, míg a fekete a napjaink modern divatját követi. Olyan szövetből kell készüljön, amiből könnyedén ki lehet mosni a foltokat.