Miért annyira lényeges az öntözőrendszer tervezés?

Minden kerttulajdonos álma egy öntöző berendezés, amellyel a meleg nyári napokon rengeteg időt takaríthat meg, mivel nem neki kell órákat tölteni azzal, hogy locsolja a füvet, növényeket. Az automata öntöző elvégzi ezt az időigényes feladatot, jut tehát idő a csodásan tündöklő kertben eltöltött pihentető percekre.

Az öntöző berendezés telepítése akár házilag, akár szakember segítségével történik, az első lépés minden esetben egy átfogó, precíz terv készítése. Az öntözőrendszer tervezés, az alapos előkészítés és átgondolás segít abban, hogy elérjük, amit akartunk, és ne fulladjon kudarcba az ötlet. Az esomester.hu weboldal munkatársai szakértő segítséget adnak a tervezésben, díjmentesen biztosítják a tervrajzot abban az esetben, ha az alkatrészeket náluk vásároljuk meg.

A terv mellé készítenek egy tételes és beárazott alkatrész listát is, megkönnyítve ezzel a vásárlást. Az öntözőrendszer tervezés előtt át kell gondolni a pontos igényeket, hogy ennek függvényében, és a kert adottságainak figyelembe vételével készülhessen el a tökéletes terv.

Az öntözőrendszer telepítés elengedhetetlen fázisai

Az öntözéssel az a cél, hogy a kert egész területén egyenletes vízelosztást tudjunk elérni. Mivel minden kert más, nincs két egyforma öntözőrendszer sem. Figyelembe kell venni a növények elhelyezkedését, és azt, hogy az eltérő növényzetnek különböző a vízigénye. A növényzet és a kert adottságai mellett, a rendelkezésre álló vízforrás is változó lehet.

Amennyiben kis víznyomás áll rendelkezésre, szükség lehet nyomásfokozó szivattyú használatára. Át kell gondolni tehát, hogy automata vagy kézi vezérlésű berendezést telepítünk, továbbá, hogy mi lesz a vízforrás. Öntöző berendezés telepítését végezhetjük házilag, vagy szakember segítségét kérve.

Az esomester.hu révén mindig kedvező áron, profi szakemberek közreműködésével valósulhat meg az álmunk. Az öntözőrendszer elkészültével megtapasztalhatjuk, hogy mennyi időt és energiát takaríthatunk meg a használatával, arról nem is beszélve, hogy a hozzáértő tervezésnek köszönhetően minden növény akkor, és annyi éltető vízhez jut majd a kertünkben, amennyi épp szükséges.