Miben segítenek a motortakaró ponyvák?

Még a leglelkesebb motoros is kénytelen lesz időről időre a garázsban hagyni a kétkerekűjét. A legjellemzőbb példa erre a hosszú, kemény tél, de ennek számos más oka is lehet.

A motorkerékpár ez idő alatt ki lehet téve a pornak és az időjárás viszontagságainak, amelyek a gép számos alkatrészét negatívan befolyásolhatják, megnehezíthetik az újbóli használatot. E problémák megelőzésére praktikus kiegészítők lesznek a motortakaró ponyvák. Még egy légmentesen zárt tér sem védi meg a vasparipát a szennyeződésektől. Ennek egyik fő tényezői a levegőben lévő por és egyéb finom szilárd anyagok. Ezek a részecskék bejuthatnak a motorkerékpár mozgó alkatrészei közé és a különböző vezetékekbe. Ha a jármű már fut, bepiszkolhatják és felgyorsíthatják az egyes rendszerek károsodását.

Elsősorban ezeket a problémákat hivatottak megakadályozni a motortakaró ponyvák. A motorkerékpárra szorosan illesztett motortakaró ponyvák jelentősen csökkentik a motoron megtelepedő por mennyiségét, ezáltal a lehetséges sérülések kockázatát.