Mennyibe kerül a fogszabályozás felnőtteknek?

A szabálytalan fogak sokakat zavarnak még felnőttkorban is. A vonzó megjelenés egyik alapfeltétele a szép mosoly. Fogszabályozásra a következő esetekben lehet szükség: torlódások, fogak közötti hézagok, megdőlt fogak, az állcsontok rendellenes elhelyezkedése. Fogszabályozással a beszédzavar, a mindennapi szájápolás nehézsége, az állkapocs-ízületi problémák mind kiküszöbölhetők.

Mennyibe kerül a fogszabályozás?

A fogszabályozás felnőtteknek is erősen ajánlott, amennyiben szükség van rá. Öröklődés, anatómiai okok és még mechanikai behatások is állhatnak a háttérben, ami miatt sokszor elkerülhetetlen a fogszabályzó viselése. Azok, akik gyermekkorba sokszor lökdösték nyelvükkel a fogukat, esetleg túl sokáig cumiztak vagy szopták az ujjukat, azok mindenképpen számolhatnak egy késői fogszabályozással is. A fogszabályozási árak általában fogívenként kerülnek meghatározásra. Nézzük melyik típusú fogszabályozó mennyibe kerül:

  • rögzített mini fém fogszabályozó 190 000 Ft
  • rögzített átlátszó fogszabályozó készülék 220 000 Ft
  • rögzített hagyományos fém fogszabályozó készülék 170 000 Ft
  • rögzített porcelán fogszabályozó készülék 210 000 Ft
  • a rögzített fogszabályozók aktiválásának díja 10 és 15 000 Ft között mozog
  • láthatatlan fogszabályozó kezelés 300 000 – 950 000 Ft
  • kivehető fogszabályozó készülék 50 000 – 90 000 Ft

Milyen lépésekből áll a fogszabályozás?

Egy részletes állapotfelmérést követően a személyre szabott megoldásokat a szakorvos ismerteti. Ezután a különféle lehetőségek közül ki kell választani egyet, majd egy precíz tervet kell készíteni a kezelésre vonatkozóan. A kezelés előtt egy röntgenkép készül. A kezelés előtt a lyukas fogak betömésre kerülnek és a fogkövet is eltávolítják. Most már következhet a fogak szabályozása. A fix készülékeket általában 1,5-2 évig lehet hordani és a beállításokat pár hetente végzi el a kezelőorvos. A fix készülék eltávolítását követően éjszakai fogszabályozó készülék viselése következik, amely néhány éves viselés mellett tovább szabályozza a fogakat. Minderre azért van szükség, hogy a szabályozott fogak továbbra is szép állapotban maradjanak.