Medence vagy gyógyfürdő – ezt a két dolgot keresi a tipikus magyar nyaraló

Az első tavaszi napsugarak legtöbbünket a szabadba csalogatnak. Ekkortájt szívesen elkalandoznak gondolataink és a hűvösebb reggelek ellenére is gyakran fantáziálunk a nyaralásról. Ugyan a horvát tengerpart, vagy az észak-olaszországi üdülőhelyek nagy népszerűségnek örvendenek a hazai turisták körében, de ha mégis határainkon belül maradnánk, akkor elsősorban a fürdőket célozzuk meg. Legyen szó akár hosszú hétvégéről, akár több hétig tartó kikapcsolódásról, a Magyarország minden régiójában megtalálható élményfürdők és gyógyvizek kínálják a leginkább keresett programokat. Ha a közelben nincs gyógyfürdő, akkor medencés szállásokat keresnek az utazni vágyók szívesen.

Hazánk rendkívül gazdag gyógyvizekben és az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően színvonalas komplexumok épültek az egykori retro strandok helyére. Itt-ott az országban, például Tőserdőn még megtalálhatóak a régi hangulatú strandolásokat idéző helyszínek, de a legtöbb strand mára csúszdaparkkal és élménymedencékkel gazdagodott. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fürdőhelyek közelében is találhatunk megfizethető áron szállást, de akár saját medencével rendelkező apartmanok, vendégházak és panziók mellett is letehetjük a voksot.

A gyakran teljes ellátást kínáló panziók között sok olyan megtalálható, melyek udvarán igényesen kiépített medence várja a vendégeket. Ha nem kedveljük az idegenek társaságát, bérelhetünk olyan vendégházat is, mely saját medencével szolgálja a tökéletes kikapcsolódást. Amennyiben kedvünk úgy tartja, el sem kell hagyni a szálláshelyet, mégis hódolhatunk a napfény és a fürdőzés jelentette élményeknek. A nappali kirándulásokat és gyógyfürdőzést is megkoronázhatjuk egy esti medencés programmal, ami garantáltan felejthetetlen lesz minden velünk utazó számára.

Természetesen kihasználhatjuk a hazai gyógyfürdők nyújtotta lehetőségeket is. A kellemes meleg vízben elnyúlva átbeszélhetjük a világ nagy dolgait, vagy tölthetjük időnket szaunázással és egy kényeztető masszázzsal. Ha gyerekekkel utazunk, akkor nem csak animátorok szolgáltatásait vehetjük igénybe, de a sokszor a gyógyfürdővel egybeépült élményfürdőben is pancsolhatunk a kicsikkel. Az idei nyár is rengeteg programot tartogat országszerte, ám ha fürdőzéssel egybekötött, többnapos pihenésről van szó, akkor érdemes mihamarabb szállást foglalni, hogy ne maradjunk le a legjobb ajánlatokról.