Logikai társasjátékok felnőtteknek? Mutatjuk a legjobbakat.

Mikor játszott utoljára társasjátékkal? Az egykoron a gyermekszobák szerves részét képező játékoknak napjaink internet uralta világában is van létjogosultságuk. Ugyan a játékkonzolok minden korábbinál látványosabb élményeket kínálnak, de mégsem érnek fel ezek azzal az érzéssel, ami a társaságban játszott, klasszikus játékokhoz társul. Felnőtt fejjel is érdemes körülnézni a kínálatban, hiszen sokféle izgalmas darab közül válogathatunk. A tapasztalatok szerint mind többen térnek vissza az olyan hagyományos szabadidős elfoglaltságokhoz, amelyekhez nincs szükség internetre, és a régi korok hangulatát idézik vissza. Tipikusan ilyenek a logikai társasjátékok, melyek néhány kattintással megrendelhetőek az online vásárlás kényelmét kihasználva.

A népszerű szabadulós játékok mintájára készült az Exit névre hallgató széria, mely nagyobb társaságok számára is remek választásnak bizonyul. A rendezvényeken, csapatépítő tréningeken gyakran választott játék ugyan csak egyszer játszható, de ez bőven elég, hiszen azt a fajta izgalmat és kalandot nyújtja, amely felnőttként is képes magával ragadni az embert. Átélhetjük a fáraó sírkamrájából való kiszabadulás mikéntjét, kalandozhatunk titkos laboratóriumban, de Az elhagyott kunyhó is sok izgalmat ígér.

Ha a klasszikus, felnőttek által is kedvelt játékokat vennénk sorra, akkor közöttük a Rubik kocka minden valószínűség szerint előkelő helyet foglalna el. A többféle méretben elérhető játék számos rajongót tudhat magáénak, s titka talán éppen abban rejlik, hogy akár hosszú órákra elegendő kikapcsolódást kínál, ráadásul magában rejti a saját rekordok megdöntésének motivációját. A világszinten is megrendezésre kerülő versenyeken elképesztő gyorsasággal rakják ki a legjobbak a kockát, laikusként viszont erre minden valószínűség szerint több időre lesz szükség. Sebaj, a kocka egyetlen otthonból sem hiányozhat, kihívást jelentve ezzel bármely korosztálynak.

A kirakók, párosító játékok, kártyák között mindenki megtalálhatja azt a fajtát, amely közel áll hozzá. Ugyan kétségtelen, hogy a virtuális valóság és az online elérhető játékok is sokakat vonzanak manapság, de mind többen igyekeznek szabadidejükben az internetet amennyire csak lehet, kizárni az életükből. A logikai társasjátékok kicsik és nagyok számára egyaránt érdekesek lehetnek, csak meg kell találni azokat, amelyeket a gyártó az érintett korosztály számára is ideálisnak ítél.