Könnyű sampon a korpásodás ellen

A korpa rengeteg embernek okoz bosszúságot, mivel nagyon kellemetlen, makacs, és nehéz tőle megszabadulni. Sokan kipróbálták már termékek tucatjait, de mindig csak a sampon flakonján feltűntetett igérettel maradtak. Azonban szerencsére létezik hatékony készítmény is korpásodás ellen, mégpedig egy olyan sampon, amely a csalán csodálatos tulajdonságaival kezeli ezt a kellemetlenséget. Mindenki szeretne szép, dús és korpamentes hajat, ennek érdekében különböző samponokat, balzsamokat, pakolásokat lehet alkalmazni. Mivel a korpásodás ellen elég nehéz tenni, van aki beletörődik a viszkető fejbőrbe és a ruha felszínére állandóan hulló korpába.

A csalán áldásos tulajdonságai évszázadok óta ismeretesek, ma is népszerű hatóanyaga a természetgyógyászatnak és a kozmetikai iparnak. A hajra kifejtett csodás hatása pedig azt eredményezi, hogy szinte mindegyik kozmetikai márka használja valamelyik termékéhez. Az egyik legismertebb kozmetikai cég terméke úgy tesz a korpásodás ellen, hogy visszaállítja fejbőr egyensúlyát, enyhíti a viszketést és megakadályozza a további korpaképződést. Nagy előnye, hogy szükség esetén akár naponta is használható, mivel kíméli a fejbőrt, nem tartalmaz olyan kemikáliákat, amelyek felborítanák a fejbőr normál állapotát. A kisebb zúzódások, izomhúzódások, apró sérülések elkerülhetetlenek, mondhatni a mindennapok velejárói.

Mielőtt szintetikus gyulladáscsökkentőket alkalmaznánk, jussanak eszünkbe a természetes gyulladáscsökkentők.

Ezek a készítmények növényi kivonatokat tartalmaznak, így megvédik a szervezetünket a káros mellékhatásoktól. Ha a vezető tünet nem a gyulladás, válasszuk azt a gélt, amely csillapítja a sérülés okozta duzzanatot, bőrpírt, ugyanakkor a fájdalmat is. A természetes gyulladáscsökkentők előírás szerinti alkalmazása esetén a mellékhatások kockázata minimális. Mivel a legnagyobb kincsünk az egészségünk, ha lehet, válasszunk mindig olyan gyógyszereket, kozmetikai termékeket, melyek által nem terheljük a szervezetünket fölösleges anyagokkal!

A kellemes gél a mentol és a citromolaj tartalma által hűti a gyulladt területet, a metil-szalicilát tartalmú kúszó fajdbogyó-olaj pedig a fájdalomcsillapításban segít. A levendula- és bergamottolaj nyugtatja, lazítja az izmokat. A gél bőrbe való masszírozása után azt tapasztaljuk, hogy sokkal kevésbé fáj és húzódik az kezelt testrész, ez annak tudható be, hogy a hajszálereken keresztül több oxigéndús vér jut az érintett területhez. A természetes gyulladáscsökkentők használata kockázatmentes és hatásos.