Karkötő hétköznapi eseményekre

Ha szabadnapos és a barátokkal fog találkozni, akkor nyugodtan öltözhet lazábban, de a kiegészítőkről ne feledkezzen meg! Az aranyshop.hu webáruházban megtekinthető karkötő kínálat igen széles és változatos darabokat tartalmaz. Abban az esetben, ha a kedvesét tervezi meglepni valamilyen szép ékszerrel, akkor válasszon olyan csecsebecsét, amelyik a párja stílusához a legközelebb áll! Ha még nem ismerik egymást olyan jól, akkor a szerelme egyik barátnőjét is megkérdezheti.

Gondolta volna, hogy az ékszerek viseléséről már az ókori Egyiptom feltárásain találtak nyomokat? A kutatások szerint, Krisztus előtt 3000 évvel már elterjedtnek számított az ékszerek viselése. A csecsebecsék előállításához egészen más anyagokat használtak fel, mint manapság. Az ókorban az ősemberek állati és növényi eredetű alapanyagokból készítették el a nyakláncokat, a karkötőket és a hajba való kiegészítőket.

Egyesek szerint napjainkban is védelmet nyújtanak a különféle csecsebecsék a gonosz szellemektől, ám erre nincs kézzel fogható bizonyíték. A „mágikus” karkötő változatok a régi uralkodók körében is népszerűnek számítottak. A középkorban, amikor egy uralkodót sok baj ért, akkor a varázslók, varázslónők egy adott ékszerre áldást mondtak, így az megóvta őt az ártó szellemektől. Az ékszerek elsősorban díszítő szerepet töltenek be. Az ezüst vagy arany karkötő modellek sokféle medállal megvásárolhatóak az aranyshop.hu webáruházból.

Egy ezüst karkötő a hétköznapi eseményekre és a fontosabb ünnepekre is kiváló választás. Ha minőségi és tartós ékszerre vágyik, akkor mindenképpen nemesfémből készült változat mellett kell döntenie!