Gyakran elkóborol a kutyája? Kikötni vagy GPS-t rakni rá, ez a kérdés.

Előfordult már önnel, hogy kedvence meglógott a kapun keresztül, és akár napokig kóborolt a környező utcákon?  Nagy forgalommal rendelkező utak mellett ez különösen veszélyes lehet számára. Természetesen akkor sem veszélytelen, ha kertvárosi környéken él és csak csekély autós forgalomra lehet számítani. Mi a teendő annak érdekében, hogy a négylábú valóban a kertben maradjon?

Sok gazda dönt úgy, hogy láncra köti az állatot, pedig ennél kevés rosszabb megoldás létezhet.  Szerencsére ma már az állatvédelmi jogszabályok és szigorúan szabályozzák azt, milyen körülmények között és hogyan történhet az állat megkötése.  A tapasztalatok sajnos még mindig nagyon rosszak a területen és sokkal szigorúbb ellenőrzésre lenne szükség annak érdekében, hogy méltóan élhessék életüket egyes kutyák. Vegyük most azonban azt a példát, hogy hogy felelős gazdaként gondolkodik, és a legjobbat szeretné kedvencének.  A megkötést tehát mindenképpen érdemes elvetni. De vajon létezik valami olyan hatékony megoldás, melynek segítségével akkor is azonnal rábukkanhatunk négylábú társunkra, ha valahogy mégis sikerült a kapun kívülre kerülnie?  Egyre többen teszik le a voksot a GPS nyakörv mellett, ami praktikus és korszerű segítséget jelent a kutya megtalálásában.

 

A GPS nyomkövető nyakörv kutyáknak valós idejű követése tesz lehetővé.  Megcsörgethetjük a nyakörvet távolról és a környezeti hangok monitorozására is lehetőséget kínál a készülék. Jelzi az alacsony energiaszintet és alvó módba is képes kapcsolni. Ha a GPS nyakörv mellett dönt, akkor érdemes WIFI képes eszközt vásárolni. Többféle típus közül válogathatunk a piaci kínálatban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy érdemes a jobb minőséget választani, hiszen ezzel biztosan strapabíró darabot tudhatunk majd a magunkénak. Az eszköz rendkívül hasznosnak bizonyul azoknak az állat tulajdonosoknak, akiknek állata időnként bizony elkóborol, vagy kicselezi a kerítés és a kapu apró rései jelentette lehetőségeket.

Ha nincs időnk arra, hogy sorra járjuk az üzleteket, akkor kihasználhatjuk az online rendelés kényelmét is. Többféle speciális kutya kiegészítővel találkozhatunk az internetes kínálatban, így felkészíthetjük kedvencünket akár a közelgő nyaralás időszakára is. Fontos, hogy minden esetben figyeljünk az állat méretére, hiszen sokféle eszközt kifejezetten ennek függvényében érdemes választani.

A kutya ténylegesen is az ember legjobb barátja, és tulajdonképpen igazi családtaggá képes válni a mindennapokban.  Nem csak a gyerekek ragaszkodnak a négylábúhoz, hanem felnőttként is igencsak szívünkbe tudjuk zárni a szőrgombócot.  Éppen ezért nagyon fontos, hogy biztonságáról a megfelelő eszközökkel gondoskodjunk. E tekintetben a GPS nyomkövető nyakörv a lehető legjobb megoldásnak bizonyul. Segítségével gyorsan rátalálhatunk az elkóborolt jószágra, és még azelőtt az otthon biztonságban tudhatjuk, hogy bármi baj érné őt a zajos és veszélyekkel teli nagyvilágban. A nyomkövetőnek köszönhetően azonnal nyomába indulhatunk, ha elkóborolna kedvencünk.