Ezeket az ékszer típusokat hordták az ősi egyiptomiak

A történelem során számtalan gyönyörű ókori egyiptomi ékszer és drágakő került elő. Az ékszer típusok közül érdemes megemlíteni a karpereceket, a gyűrűket, a fülbevalókat és a medálokat. Nagyon fontos volt társadalmi szempontból az ékszerek viselése, hiszen ez alapján rangsorolták be magukat a különféle társadalmi osztályokba. Az ékszerek mennyisége és minősége jelezte elfoglalt státuszukat a társadalmon belül.

Minden esetben a mitológiából, a vallásból és az állat- valamint a növényvilágból merítettek ihletet, amikor egy-egy ékszert elkészítettek. A nemesfémek közül az arany számított a legjelentősebbnek, hiszen energia tárolásra és vezetésre is képes volt. A papok és a fáraók mindig aranyból készült ékszereket viseltek, hiszen számukra az arany az örök életet jelképezte. A szegények és a gazdagok egyaránt boldogan viselték a szerencsehozó amuletteket. Az egyik leghíresebb amulett az Ankh-amulett, amely Hórusz szemeit ábrázolja. Ma is vásárolhatunk az ősi ékszerek közül, hiszen a kínálatban fellelhetők a karperecek, a medálok, a gyűrűk, a karkötők és a nyakláncok is. Rózsa-arany, ezüst-ródium, arany-ezüst és számtalan nemesacél ékszer közül választhatunk. Akik kedvelik az ősi ékszereket, azoknak ajánljuk ezt a különleges kínálatot, hiszen itt mindent egy helyen megtalálhatunk.

A régi Egyiptomban a gallérok viselése sem volt ritka, hiszen úgy tartották, hogy megvédi őket az erős napsugárzástól. A gallérok nagyon különleges ékszerek voltak és elkészítésük sem tartozott a legegyszerűbbek közé. Drágakövekkel és motívummal sűrűn díszítették. Manapság igen sok hölgy dönt az egyiptomi ékszerek mellett, hiszen nagyon divatosak mind a mai napig. Érdemes a webshopban körülnézni, hiszen a karácsony közeledtével tökéletes ajándéknak is bizonyulhatnak az egyiptomi ékszerkülönlegességek. Válasszunk egy gyönyörű nyakláncot a hozzáillő karkötővel és biztosak lehetünk abban, hogy leendő tulajdonosának a legnagyobb örömet okozzuk vele karácsonykor. Érdemes a különféle mintákat alaposan szemügyre venni és mindig olyan színvilágot választani, amely illik majd új tulajdonosához.