A VR teljesen meg fogja változtatni a jövőnket?

Az ember életének első szakaszait jelentősen meghatározza a játék, sőt akiknek sikerül megőrizniük a bennük élő gyermeket felnőtt korukban is, azok meglett emberekként sem vetik azt meg. Napjainkban a virtuális szórakozásnak már olyan szintjét súroljuk, amit néhány évtizede még csak tudományos-fantasztikus filmekben lehetett látni. Az Oculus Rift tagadhatatlanul a jövőbe repíti a virtuális szórakozás kedvelőit. Bár a 90-es években volt egy próbálkozás, ami ugyancsak ezt a fajta élményt próbálta megteremteni, de az Oculus Rift magasabb szinten nyújtja mindezt.

A sokak által kedvelt videojátékoknál jóval összetettebb élményt nyújt, hiszen itt tényleg úgy érezhetjük, hogy belépetünk a virtuális valóságba. Alkalmazásával olyasmit élhet át az ember, mintha az Avatár című film főszereplőjének karakterét alakítaná. Tehát a VR technológia hatalmasat lépett előre az Oculus Rift létrehozásával a konzolos videojátékoktól, hiszen itt az ember nemcsak játszhat, hanem ha kedve szottyan, virtuális sétákat is tehet a világ bármelyik pontján, sőt akár egy filmet is megnézhet. Jobban belegondolva ez hatalmas előny, hiszen nem kell drága repülőjegyet vásárolnunk a világ egyik-másik országába, városába, mivel az Oculus Rift segítségével mindez az otthonunkba érkezhet.

Egyszóval olyan lehetőségeket hozott el ez a multimédiás eszköz, amikről eddig álmodni sem mertünk. A játékok során kézbe vehetjük a fegyvereket, a golyók és rakéták a fejünk mellett süvítenek el, és úgy nézhetünk szét a virtuális világban, mint a valóságban. Mivel az Oculus Rift headsetjébe fülhallgató van beépítve, ezért a fejlesztőknek sikerült a tökéletes hatást elérniük. Amennyiben te is szeretnék kivenni a részed a virtuális szórakozásnak ebből a magasabb élményéből, akkor rendeld meg az Oculus Rift készülékét a Konzolok Szervize webáruházból, ami most mindössze 189.990 forintba kerül. Ebbe az árba beletartozik a kiszállítás és 12 hónap garancia is. Ugyanakkor a hűséges vásárlók Gamercard kártyájára 1900 pontot írnak jóvá, amit későbbi vásárlások alkalmával fel lehet használni.