A vitorlázás felszabadító pihenés

Egy kalandfilmben a főhős számtalan izgalmas dolgot tesz meg, illetve él át. Sokszor tekintünk irigykedve a siklórepülést vagy vízisízést űző hősre. Ugyanakkor a vitorlázás is gyakran megjelenik az ilyen típusú filmekben és ez nem véletlen. Akárcsak a repülés, a vízen siklás is sajátos szabadságérzetet ébreszt az emberekben. Ha valaki már kipróbálta például az ejtőernyőzést, az egész életében emlékezni fog arra a felejthetetlen élményre.

Manapság a vitorlázást is bárki kipróbálhatja, hiszen sok helyen van lehetőség bérelni hajót, akár kapitánnyal is, pár órára vagy akár egész napra is igénybe vehető a szolgáltatás. Balatonfüred igen népszerű nyaralóhely, így nem meglepő, hogy itt is van lehetőség kipróbálni a vitorlázást, illetve, ha már volt része ebben a csodálatos élményben, akkor lehetősége van ismét részt venni egy kalandos kiruccanásban.

Többféle hajó közül lehet válogatni a 8 fős sport- és túravitorlástól kezdve a 30 fős rendezvényvitorlásig. Így akár céges összejövetelekre is szervezhetnek vitorlázást, ami nemcsak remek kikapcsolódás, de csapatépítésre is alkalmas. Már a közös élmény önmagában is közelebb hozza egymáshoz az embereket, de szervezhetők különböző játékok is, amit még izgalmasabbá tesz az a tény, hogy közben a vízen siklanak.

Ilyen környezetben könnyebb félrerakni a hétköznapok nehézségeit és így valódi, felhőtlen kikapcsolódásban lehet része bárkinek, aki nem fél a víztől. Természetesen a vitorlázás nem való mindenkinek, így ha a társaságból valakinek nincs kedve ilyen programokhoz, akkor semmiképp nem szabad erőltetni. Tiszteletben kell tartani az igényeit, hiszen úgy sem tudná jól érezni magát egy hajón.