A ledpanel cseréje az irodákban

Hacsak nem egy díszterembe kell a világítást megoldani, akkor annak nem kell túl látványosnak lennie. Inkább praktikus, helytakarékos és olcsó megoldásra vágynak a vállalatok tulajdonosai. A ledpanel olyan szinten belesimul a környezetbe, hogy az ember elsőre észre sem veszi, hogy ott egy különleges világítótest van. Pedig rengeteg pénzt meg lehet azzal takarítani, ha olyan olcsó fényforrással szerelik fel az irodaházakat, az üzleteket vagy éppen a folyosókat, várótermeket, mint a ledpanel. Miért praktikus? Mert pont akkora méretezésben kaphatóak, amekkorával általában az álmennyezeteket szokták forgalmazni.

Vagyis egy kihagyott kockába általában beleillik valamelyik ledpanel (vagy a 600*600-as vagy a 300*1200-as). A leggyakrabban a négyzet alakút választják, hiszen az elterjedtebb. Egy ilyen panelbe több fényforrás is bele van szerelve, így nem kell egyenként bajlódni a beépítéssel. Ha így szeretné megoldani valaki az irodájában a világítást, akkor a mennyezetet tele kellene raknia kis spot égőkkel ahhoz, hogy összességében megfelelő fényerőt kapjon. Azonban csupán csak néhány ledpanel kell a tér bevilágítására és a beszerelés is hamar megy. Érdemes egy az egyben cserélni a régi típusú panel világítást ezekkel, hiszen ha csak a fénycsöveket szeretné helyettesíteni, akkor az elektromos részeket másképp kellene bekötni, mint ahogyan a neonnál voltak. Egyszóval praktikusabb és ésszerűbb panelekben gondolkodni, mintsem egyenként bíbelődni a fényforrások cseréjével.

Ha nincsenek panelek, csupán azt szeretné, hogy LED mennyezeti lámpák legyenek felszerelve a helyiségbe, akkor olyan kiszerelést kell választani. Ezeknek az árai sem különböznek nagyban a LED panelekétől, így csak Önön múlik, hogy melyikkel oldja meg a világítás korszerűsítését. Ha látható változást szeretne elérni a villanyszámláját tekintve, akkor egyszerre több helyiségben, vagy az egész épületben kell kicseréltetnie a régi világítótesteket ledesre. Azonban figyeljen arra, hogy a LED mennyezeti lámpák mindenhol olyanok legyenek, amilyent az adott helyiség megkíván. Például a közlekedőkben nem kell olyan erős fény, mint például az irodákban. Néhol pedig ésszerűbb mozgásérzékelős modellt felrakatni, mint olyant, ami egész nap világít.

Továbbá a nagyobb hangárokba inkább reflektorokban kell gondolkodni, mintsem a LED mennyezeti lámpák számának növelésében. Ebben nagy segítséget tud nyújtani egy olyan személy, aki jártas az épületek világításának megtervezésében. A fontos, hogy minden legyen praktikus és olcsó üzemeltetésű. Ezt pedig a LED mennyezeti lámpák között fogja megtalálni!