A koronavírus hajhullás forrása is lehet

Napjainkban sajnos számos olyan tényezővel kell számolnunk, ami megnehezíti az életünket. Ezek közé tartozik a Covid-19, ami nem csupán a lefolyása során, de a fennmaradó utóhatások révén is kellemetlen tüneteket okozhat. A koronavírus hajhullás kapcsán is felelőssé tehető, hiszen többen számolnak be erről a jelenségről, miután átestek a fertőzésen. Az erős hajveszteség komoly pszichés terhet jelent az érintetteknek, a jó hír viszont az, hogy a koronavírus hajhullás nem tekinthető véglegesnek, hiszen a szervezet regenerációja folytán a hajhagymák működése ismét helyreáll.

Ez azonban egy hosszadalmasabb folyamat lehet, éppen emiatt a hajhagymáknak rengeteg vitaminra, ásványi anyagra, mikroelemre és aminosavakra van szükségük, hiszen a betegség okozta stressz és a fizikai tünetek egyaránt a készletek kiürülését váltják ki. A koronavírus hajhullás kezeléséhez kiváló segítség kínálnak a VARGA hajhullás elleni cseppek. Az összetételükről bővebben a vargacseppek.hu weboldalon tájékozódhat.

A hajhagyma gyulladás okai és kezelése

Akiknek a fejbőrük hajlamos a kipirosodásra vagy a hámlásra, azoknak javasolt a fokozott odafigyelés a hajápolási termékek összevetőinek vonatkozásában. A hajhagyma gyulladás megszüntetéséhez elsősorban a kiváltó okokat érdemes felderíteni, hiszen ennek az elmulasztása megnehezíti a gyógyulási folyamatot. A tényezők között szerepelhet pikkelysömör vagy allergiás reakció, bizonyos élősködők, mint a fejtetű elszaporodása, de az immunrendszer legyengülése és a különböző betegségek is felelőssé tehetőek a hajhagyma gyulladás folyamatáért.

A vegyszerek alkalmazása ilyen esetekben erősen kerülendő. Ajánlott olyan természetes komponenseket alkalmazó termékeket választani, amelyek megnyugtatják a hajhagyma gyulladás miatt érzékeny fejbőrt és erősítik annak ellenálló képességét. A VARGA samponokban és a hajbalzsamban kizárólag gondosan összeválogatott, gazdag hatóanyagokkal rendelkező növényi komponensek szerepelnek, így ezeket a készítményeket bárki nyugodtan alkalmazhatja.