A kora is kihat a rum árára

Indiát és Kínát tekintik az ital bölcsőjének, míg Európába az arabok hozták. A XVII. században a karibi térségben kezdődött meg az ital tömeges előállítása, ezért sokan Barbados szigetét tekintik az otthonának. Napjainkban a gyártása elsősorban Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban és Dél-Amerikában virágzik.

Az itt előállított rum ár a márka elismertségétől függ. Ennek a szeszesitalnak két fajtája van: a nehéz és a könnyű. Ez a rum árát nem befolyásolja. Az előbbiek Jamaicából vagy Brit Guyanából származnak és ezeket Demerara Rum néven ismerik.

A második, viszonylag gyengébb aromájú Kubából származik és 3-10 évig érlelik boroshordóban. Számos tanulmány szerint, az ital csökkenti a szívroham kockázatát, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, enyhíti az ízületi gyulladást és növeli az immunitást.

Fogyasztható jéggel vagy shotok formájában. Emellett kiváló kiegészítője az olyan italoknak, mint a Pina Colada, a Mojito vagy a Cuba Libre. A rum ára a korától függ. A 25 évesnél idősebb rum meglehetősen magas áron kerül értékesítésre.