A hajhullás okai kimutathatóak vizsgálatokkal

Elsősorban azt kell megemlíteni, hogy napi 60-100 szál elvesztése még normálisnak nevezhető, viszont ha ennél több hullik ki, akkor érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni. A hajhullás okai szerteágazók, vagyis minden embernél eltérőek lehetnek. A nőknél gyakran a hormonális változások idézik elő. A szülés és a menopauza ideje alatt a szálak elvékonyodhatnak. Ezen kívül, a háttérben állhatnak a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok is. A helytelen ápolási szokások, a kozmetikumok és a gyakori festés szintén nagy szerepet játszik a dologban.

A hajhullás okai vitaminhiányhoz is visszavezethetőek. Amennyiben intenzív fogyókúrát végez, különösen fontos a vitaminok és az ásványi anyagok pótlása. Tudni kell, hogy a fejbőrt érintő gombás fertőzések nagyfokú szálveszteséghez vezethetnek. Közrejátszhat továbbá a szorongás, a stressz, a helytelen táplálkozás, illetve a nem megfelelő életmód. A megelőzés érdekében, az említett tényezőket figyelembe kell venni, szóval célszerű elhagyni a káros szokásokat. A hajhullás okai egyszerűen megtudhatóak bizonyos vizsgálatok alapján.

A kopaszodás elleni sampon csodákra képes

Rengeteg készítmény vásárolható meg a gyógyszertárakban, amelyek segíthetnek megakadályozni a szálak elveszítését. A kopaszodás elleni sampon tulajdonságai közé tartozik, hogy helyreállítja a fejbőr egyensúlyát, támogatja a keringést, tisztít, javítja és erősíti a szálak textúráját. A nyugtató hatású összetevőinek hála, elősegíti a gyors regenerálódást. Ezen felül szabályozza a túlzott faggyútermelést, megakadályozza a gubancolódást és csökkenti a töredezettséget.

A kopaszodás elleni sampon alkalmazását illetően, nedves hajra kell felvinni és körkörös mozdulatokkal bemasszírozni a fejbőrbe, majd hagyni hatni. A legtöbb készítmény sokféle vitamint, fehérjét és ásványi anyagot tartalmaz, hiszen ezek mind nagy szerepet játszanak az erős szálak növekedésében. Ha szereti a hagyományos megoldásokat, akkor saját kezűleg is előállíthat egy-két egyszerű főzetet, amelyek hatásosak lehetnek. Ehhez használhat csalánt, mezei zsurlót, dió- vagy nyírfalevelet. A kopaszodás elleni sampon akciósan is beszerezhető.