Milyen előnyei vannak a biztonsági ajtó választásának?

A korszerű, megfizethető és biztonságos megoldások híve? Ha az otthonhoz tartozó rendszerek kiválasztásáról és beszereléséről van szó, akkor a megbízhatóság kiemelt jelentőséggel bír. Miért mondanánk le ezekről az előnyökről akkor, ha biztonsági ajtó beszerzése a cél? De mégis miben különbözik ez a hagyományos, ma már meglepően alacsony áron elérhető ajtó fajtáktól? Milyen pozitívumokkal rendelkezik a biztonsági ajtó, és miért éri meg mellette letenni a voksot? Cikkünkben ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a választ.

 

Fókuszban a betörésvédelem

Mit várunk el elsősorban egy ajtótól? Természetesen a biztonságot. A betörések nagy százaléka a bejárati ajtón keresztül történik, ezért rendkívül fontos, hogy azt betörésvédelmi szempontok alapján válasszuk meg. Ma már nem mondható el egyértelműen az, hogy a többszörös zárrendszer biztosítja csak a megfelelő védelmet. A mennyiségnél sokkal fontosabbak a minőségi megoldások és persze az ajtó beszerelésének módja sem elhanyagolható.

 

A fúrásvédelemmel ellátott cilinder betét arról gondoskodik, hogy a betörők garantáltan ellenállásba ütközzenek az illetéktelen behatolás kapcsán. Szintén ezt a célt szolgálja a 15+1 acéltüskés záródás és a biztonsági zárbetétek alkalmazása. A halszemoptikás kitekintőnek köszönhetően a lakás biztonságából bizonyosodhatunk meg arról, hogy ki csöngetett, és szeretnénk-e ajtót nyitni neki. Mindezek együttesen szolgálják azt a fajta biztonságérzetet, melyet mindannyian szeretnénk magunkénak tudni otthonunkban.

 

Szagok a lépcsőházban? Felejtse el!

A lakás illatosítására ma már többféle megoldás létezik. Sokan előnyben részesítik az illatgyertyákat, mások az elektromos illatosítók mellett teszik le a voksot. De mi a helyzet akkor, ha a lépcsőházból kellemetlen szagok kúsznak be a lakásba? Mit tehetünk ennek megakadályozása érdekében? Talán már Ön is találkozott azzal a helyzettel, amikor már a beszűrődő illatokról tudta, hogy mit főztek aznap a szomszédok. Ez még mindig a tolerálhatóbb helyzetnek tűnik, de ha például cigarettaszag terjeng a lépcsőházban, akkor ez már sokkal kevésbé elviselhető. A hisecdoors.hu kínálatából a megfelelő szigeteléssel rendelkező biztonsági ajtó gondoskodik arról, hogy biztosan ne kelljen olyan kellemetlen szagokkal szembesülnie, melyeket legszívesebben kívül rekesztene otthonán.

 

Kifogástalan hang-és hőszigetelés

Biztonsági ajtó választás alkalmával nem csak azt várjuk el a kiszemelt darabtól, hogy vagyontárgyaink a lehető legnagyobb biztonságban legyenek, hanem a szigetelés terén is optimális jellemzőket szintén. Az ajtó nem pusztán egy bejáratot jelent az otthon nyugalmába, hanem igenis fontos szerep jut neki a szigetelés kapcsán is. Annak érdekében, hogy hazaérkezve valóban a visszavonuláshoz és kikapcsolódáshoz ideális színteret kapjunk, nélkülözhetetlen, hogy az utca vagy a lépcsőház zaját is magunk mögött tudhassuk. Mindannyiunknak vannak olyan szomszédjai, akiket nem szívesen hallunk. A lépcsőházban rohangászó gyerekek, a szomszédok beszélgetése, vagy a túlontúl zajos, ajtó előtt elvonuló családok gyakran nem a társas élményt erősítik, sokkal inkább bosszantanak és megzavarják nyugalmunkat. A biztonsági ajtó gondoskodik a kifogástalan hangszigetelésről. Hasonló a helyzet akkor is, ha nem szeretnénk, hogy a lakás melege az ajtón keresztül távozzon. Legyen szó akár hang-akár hőszigetelésről, ha jól választunk a biztonsági ajtók kínálatából, akkor évtizedeken át megbízhatóan működő rendszer szolgálja majd kényelmünket.