Mandula a betegségek megelőzésére

Nagyon egészséges eledel, amely rengeteg fontos tápanyagot tartalmaz. A mandula az agy helyes működéséhez szükséges tápanyagokat is magába foglalja, ide sorolható például az L-karnitin és a riboflavin. Ezek fokozzák az aktivitást és új idegpályákat hoznak létre, így csökkentik az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Elég sok betegséget előzhet meg a fogyasztásával, hiszen rendkívül gazdag rostokban, ásványi anyagokban, valamint vitaminokban is.

Egyszeresen és többszörösen telített zsírsavakban gazdag, amelyek csökkentik a rossz koleszterinszintet. Akik szeretnének néhány kilótól megszabadulni, azoknak kifejezetten ajánlott, hiszen a mandula a fogyás szempontjából értékes nyomelemeket is tartalmaz, mint például a vas, a mangán és a cink.Fontos, hogy natúr állapotában alkalmazza a mindennapokban, ne a sózott, vagy pörkölt mellett döntsön. Hiszen a sóbevitel a szervezet vízháztartását felboríthatja, ennek következtében hízáshoz vezethet. A mandula lúgosító hatású, ezáltal ideális a méregtelenítésre, erősíti az immunrendszert, rendszeres fogyasztásával a szív- és érrendszeri betegségeket csökkentheti, foszfor és kalciumtartalma pedig erősíti a csontokat. Nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is felhasználható.

Ez utóbbi olaj formájában történhet meg. Bőre bársonyos és puha lesz, terhesség alatt megakadályozza a striák kialakulását. A mandula manapság az egyik legnépszerűbb rágcsálnivaló, így ha egy kis nassolnivalóhoz támadt kedve, nyugodtan választhatja, hiszen egyáltalán nem káros az egészségre.