Láthatatlan fogszabályozás gyermekeknek is!

A fogazat megfelelő állapota nagyon fontos része egészségünk megőrzésének, hiszen ez az első lépcső, ahol az emésztésünk, így a tápanyagbevitelünk megkezdődik. Annak érdekében, hogy a megfelelő szájhigiéniai és fogápolási szokások kialakítása valóban hatásos legyen, fontos, hogy a fogazatunk megfelelően álljon. Szerencsére, sok esetben, a fogazat eleve megfelelően növekedik, így nincs szükség beavatkozásra, de amennyiben ez ránk nem igaz, úgy szükséges a fogszabályozás elvégzése.
A fogszabályozás, jó esetben szülői döntés kell, legyen, hiszen ez azt jelenti, hogy a gyerek fogszabályozás mellett döntöttünk, ami jóval egyszerűbb eljárás, mint a felnőttkori verzió. Ennek oka, hogy a gyerek fogszabályozás esetén, a még meg nem keményedett, eleve alakuló csontozatot tereljük a helyes irányba, míg a felnőttnél a már kikeményedett csontozatra kell rákényszerítenünk, hogy változzon.
Azoknak a szülőknek és gyerekeknek, akik a fogszabályozó viselésének lelki terhet (többi gyermek általi esetleges bántást) jelentő része miatt aggódnak, jó hírrel tudok szolgálni.
Ugyan is, ma már elérhető az úgynevezett láthatatlan fogászat újbuda területén is. Amennyiben bővebb információt szeretne, keresse fel a Kondorosi fogászati rendelőt és kérjen információt a láthatatlan fogászat újbuda kapcsán.