Gluténmentes kenyér receptet keres?

Az olyan oldalakon, mint a schär.hu, több gluténmentes receptet is találhat. A gluténmentes kenyér sütése tulajdonképpen 10 egyszerű lépésből megvalósítható. Ma már senkinek sem okozhat gondot, ha otthonában gluténmentes pékárut szeretne készíteni, hiszen tényleg sokkal jobb a frissen sült kenyér, mint amit a boltokban lehet megvásárolni. Ez a kenyér semmivel nem összehasonlítható.

A kenyér sütése az előkészítéssel kezdődik, ekkor a lisztet tálba tesszük és egy evőkanál segítségével mélyedést készítünk a közepébe.  Friss élesztőt futtatunk fel maximum 40 Celsius fokos meleg vízben. A vizet akár a mikrohullámú sütőben is meg lehet melegíteni. A liszt közepére elkészített mélyedésbe öntjük a felfuttatott élesztőt és egy csipet cukrot teszünk hozzá. A tésztát a kezünkkel összekeverjük, ez lesz az előtészta. Körülbelül 10 percig meleg helyen kell pihentetni, egészen addig, amíg a felszínén repedéseket nem látunk.

Az előkészítés után jöhet a dagasztás. A többi hozzávaló is bekerül a tésztába, majd 5 percen keresztül dagasztjuk. Akinek van otthon dagasztó gépe azzal is megoldhatja. A sima tésztát nedves kendővel vagy akár egy darab folpackkal le kell takarni és meleg helyen keleszteni. Ha úgy érezzük, hogy a helyiség nem elég meleg erre a célra, akkor állítsuk be a sütőt 40 Celsius fokra és ott kelesszük meg tésztánkat. A kelesztés ideje általában 20-30 perc. A tészta a kelesztés végére körülbelül a duplájára nő meg és a belseje teljesen levegős lesz. Az így kapott tésztát formázzuk, felületét megkenjük tojással és előmelegített sütőben megsütjük.

A kenyerünket természetesen bátran beszórhatjuk magvakkal. Sütéskor nagyon fontos, hogy a sütőbe egy tepsibe tegyünk vizet, hiszen a kenyér sütési ideje alatt, folyamatosan nedvességet kell biztosítani a kenyérnek. Ha ez elmarad, akkor nem a kívánt eredményt fogjuk elérni. A Schäř pékség webáruházában nagyon sok hozzávalót tudunk megvásárolni, így olyan kenyereket süthetünk otthonunkban amilyenre csak vágyunk. Amennyiben túl sok tésztát készítettünk, úgy a megmaradt tésztát le is tudjuk fagyasztani majd bármikor elővehetjük és frissen megsüthetjük.