Elég komplex a pályázatok rendszere

Nem egyszerű átlátni a pályázatok rendszerét, de vannak olyan cégek, akik ezt úgy ismerik, mint saját tenyerüket. nagyon fontos, hogy a pályázatokat vagy a cégen belül egy hozzáértő személy gondjaira bízzuk, vagy vegyünk igénybe egy erre szakosodott külsős céget. Az uniós pályázatok sokasága vár minden vállalkozásra, de nem minden pályázaton érdemes elindulni. A Forrás Centrumnál komplex megoldást kínálnak.

Az informatikai pályázatok nagyon népszerűek évek óta a vállalkozások körében, hiszen nem is nagyon létezik ma olyan vállalkozás, ahol ne lenne szükség a fejlesztésre. Egy jó IT infrastruktúra minden vállalkozás előnyére válhat. A cégek általában 3-5 éves vállalkozási rendszerekkel bírnak, amelyek egy idő után már nem versenyképesek. A konkurensekkel szemben mindenképpen piaci hátrányba kerülnek. A kevesebb élőmunka és a magasabb árrés mindenképpen szükségszerű. Már kimondottan a vidéki kkv-knak is léteznek pályázati lehetőségek, amelyek segítségével felzárkózhatnak a fővárosban lévő vállalkozásokhoz. Online üzleti megoldások, felhő rendszerek, helyben telepített saját szoftverek teszik majd versenyképesebbé ezeket a kisvállalkozásokat is.

A támogatások között igen sok a vissza nem térítendő támogatás, amelyhez maximum 10 %-os önrész szükséges. A pályázatok segítségével a kis- és közepes vállalkozások újabb és újabb nemzetközi piacokra léphetnek ki. Fontos tudni, hogy 1 lezárt üzleti évvel mindenképpen rendelkeznie kell a vállalkozásnak, hogy a pályázatokon indulhasson. A pályázatoknál számtalan kitétel van, amelyet a Forrás Centrum szakemberei mind ismernek, és tudásukat szívesen adják át a vállalkozások tulajdonosainak, vezetőinek.

A turisztikai vállalkozásokra is igen sok lehetőség vár a pályázatok terén. 2017 szeptember elején elindult a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program, melyre egészen 2030-ig lehet pályázatokat benyújtani. 300 milliárd forint a teljes keretösszeg, amelyből 2000 szálláshely és akár 5000 munkahely is megvalósulhat.  A pályázatot az állam régiónként ütemezi, így érdemes figyelni a kiírásokat, vagy a Forrás Centrum segítségét igénybe venni. Szállodák fejlesztésére, új szálloda vagy panzió létesítésére nyújt pénzt ez a pályázati lehetőség. A szolgáltatások fejlesztésére is szívesen adnak támogatást, hiszen a kerékpáros-, lovas-, bor túrák is fontos prioritást élveznek.